logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

10 joburi care te fac dependent de cafea

coffee-pp

Nimic nu este mai motivant decât aroma cafelei proaspete, plutind prin aer. Este parfumul revigorant care te umple de energie și te convinge că „astăzi voi face tot ce mi-am propus!” De la lucrul la birou și până la relații cu publicul, există numeroase meserii care te „obligă” să devii dependent de cafea. Nu de alta, diferența dintre un angajat lent și unul vioi o face o mică ceașca de cafea, savurată dis de dimineață! Greșim?

No coffee, no yield
Fie că stai până târziu urmărind trei episoade din Anatomia lui Grey, ai terminat accidental toată sticla de vin roșu sau ai pierdut noțiunea timpului pe internet, uitându-te la videoclipuri stupide despre Chihuahua, ceașca de cafea este ca o resuscitare dimineața devreme, vitală pentru evitarea căscatului pe la 11. Tocmai de aceea, o „injecție” cu cafeină este mai importantă în unele profesii decât în altele. Jurnaliștii (cei adevărați, desigur) s-au dovedit a fi printre cei mai mari consumatori de cafea, ei fiind urmați de ofițeri de poliție, cadre medicale și profesori. Alte cariere de mare stres, intrate în top 10, sunt reprezentate de cei din marketing, personalul din industria alimentară și de directorii de companii.

Dintre cei 10.000 de angajați intervievați, 85 % au admis că beau cel puțin trei cești de cafea pe zi, în timp ce 70% cred că perfomanța lor de lucru ar fi puternic afectată fără ea. Iată top 10 profesii, în funcție de consumul de cafea:

1. Marketing / Relații cu publicul
2. Oameni de știință
3. Jurnaliști, redactori, editori / social media
4. Ofițerii de poliție
5. Industria alimentară (prepararea mâncărurilor)
6. Asistente și personal medical
7. Cadre medicale
8. Manageri IT / administratori de rețea
9. Directori de companie
10. Personal de vânzare cu amănuntul

Ultimele articole