logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Cești de cafea din ceramică by Oana Stoica Ceramics

Pentru ca ne place sa ne bem cafeaua din cescute frumoase, am dat o raita prin magazine, ateliere de ceramica si expozitii, in cautarea cestii perfecte, cu personalitate si design unicat si am descoperit lucrarile deosebite ale Oanei Stoica, absolventa al Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” si al Facultatii de Arte Decorative si Design din Bucuresti.

Cescutele de cafea create in atelierul Oana Stoica Ceramics presupun un proces complet, pornind de la concept pana la realizarea manuala propriu-zisa a acestora. Obiectele imbina functia utilitara cu functia estetica, acestea fiind unicat sau realizate in serie mica. Sunt realizate din portelan, avand un strat de glazura non-toxica care da impermeabilitate materialului. Procesul indelungat al creatiei incepe de la schita pe hartie, continuand cu realizarea matritelor de ipsos, urmand in functie de materialul ales, turnarea portelanului in matrita. Dupa uscarea obiectului, acesta este decorat si i se aplica culoare. Se realizeaza o prima ardere in cuptorul ceramic, dupa care se aplica glazura( stratul lucios de pe suprafata obiectului), urmand o a doua ardere care finalizeaza procesul.

Fiecare cescuta este unica prin combinatia de culori, texturi si forme, fiind de multe ori pictata manual. Cescutele sunt caracterizate de contrast, intre diferite texturi si culori, linii. Inspiratia din natura este si ea prezenta, dand uneori note suprarealiste obiectelor si seturilor de obiecte create. Creatiile Oanei subliniaza importanta frumosului in viata cotidiana, nevoia de a ne inconjura cu lucruri ce ne genereaza emotie estetica si care ne imbunatatesc viata prin acest fapt.
Va invitam sa vedeti mai multe cesute si obiecte utilitare pe Facebook la Oana Stoica Ceramics, si pe site-ul Wix la adresa http://ooanas.wix.com/oanastoica, unde pot fi si comandate.

Ultimele articole