logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

5 retete de cafea pentru cafegii plictisiti de clasicul espresso

Cafea Thailandeza
Ce va trebuie:
–  2 lingurite de cardamon;
–  4 lingurite de zahar;
–  4 lingurite de frisca;
–  1 lingurita extract de migdale.
Modalitate de preparare:
Reteta pentru a prepara 4 cesti de cafea la care se adauga cardamon. Amestecati  zaharul si extractul de migdale cu cafeaua fierbinte pana se dizolva, apoi lasa sa se raceasca. Umpleti pe jumatate 4 pahare cu gheata sparta, dupa care turnati cafeaua racita. Adaugati o lingurita de frisca in fiecare pahar inainte de servire.

Cafea mexicana
Ce va trebuie:
–  125 ml de cafea
–  80 ml sirop de ciocolata
–  1 betisor de scortisoara
–  250 ml de lapte
–  60 ml zahar brun
–  ¼ lingurita de nuscoara
–  1 lingurita de vanilie
Modalitate de preparare:

Amestecati cafeaua, scortisoara si nucsoasa inainte de la le pune pe foc. Intr-un alt vas topiti zaharul brun, siropul de ciocolata si laptele. Turnati apoi amestecul de zahar in cafeaua fierbinte si adaugati vanilia.

Cafea  cu scortisoara si caramel
Ce va trebuie:
–  6 lingurite de cafea;
–  ½ lingurita de scortisoara;
–  3 linguri sirop de caramel.
Modalitate de preparare:
Amestecati cafeaua cu scortisoara si preparati-o dupa reteta pe care o preferati. Adaugati siropul de caramel si amestecati continuu pana se dizolva. Lasati cafeaua la racit si seviti apoi cu cuburi de gheata, adaugand lapte sau zahar, dupa gust.

Cafea cu ciocolata alba
Ce va trebuie:
–  100 de grame de ciocolata alba, tocata;
–  2 cupe de lapte;
–  2 cesti de cafea fierbinte;
–  frisca.
Modalitate de preparare:

Incalziti ciocolata si laptele intr-o craticioara pana obtineti o crema. Adaugati cafeaua si serviti cu frisca deasupra.

Cafea irlandeza
Ce va trebuie:
–  o ceasca de cafea fierbinte;
–  35 de ml de whisky irlandez;
–  o lingurita de zahar.
Modalitate de preparare:
Amestecati toate ingredientele si serviti bautura simpla sau cu frisca si fulgi de ciocolata deasupra.

 

Ultimele articole