logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Modele noi de cescute handmade, by Oana Stoica Ceramics

Cescutele de cafea create in atelierul Oana Stoica Ceramics presupun un proces complet, pornind de la concept pana la realizarea manuala propriu-zisa a acestora. Obiectele imbina functia utilitara cu functia estetica, acestea fiind unicat sau realizate in serie mica.10439523_921629061210676_2629049105734457012_n

Sunt realizate din portelan, avand un strat de glazura non-toxica care da impermeabilitate materialului. Procesul indelungat al creatiei incepe de la schita pe hartie, continuand cu realizarea matritelor de ipsos, urmand in functie de materialul ales, turnarea portelanului in matrita. Dupa uscarea obiectului, acesta este decorat si i se aplica culoare. Se realizeaza o prima ardere in cuptorul ceramic, dupa care se aplica glazura( stratul lucios de pe suprafata obiectului), urmand o a doua ardere care finalizeaza procesul.

Va invitam sa vedeti mai multe cesute si obiecte utilitare pe Facebook la Oana Stoica Ceramics, si pe site-ul Wix la adresa http://ooanas.wix.com/oanastoica, unde pot fi si comandate.

 

Ultimele articole