logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

7 ingrediente surprinzatoare pe care le poti adauga in cafea

Desi sunt consumatori de cafea care beau de fiecare data cafeaua „neagra”, simpla, nu putem nega ca poate fi placut sa mai adaugam din cand in cand ingrediente noi, pentru a iesi din rutina. Si aici nu ne referim la zahar si frisca, ci la multe alte ingrediente cel putin interesante.

Nucsoara

Nucsoara este un condiment ce se adauga in cafea in tarile din Orientul Mijlociu, dand cafelei o nota exotica. Nucsoara, utilizata in general in medicina aiurvedica, se adauga in cafea in general pentru ca neutralizeza efectele stimulatoare ale cofeinei. Pentru a va pregati o cafea cu nucsoara, adaugati cateva granule de nucsoara macinata cana de cafea sau adaugati cateva seminte intregi de nucsoara in rasnita de cafea, odata cu boabele de cafea.

Sare

Sarea ese adesea mentionata ca fiind un ingredient ce in mod surprinzator poate taia din gustul amar al cafelei pentru a o face mai usor de baut. Unele persoane o adauga in cafea inainte de preparare, dar nu este neaparat nevoie sa o folositi atunci cand boabele de cafea sunt de calitate, pentru ca nu va fi nevoie sa neutralizati arome prea amare.  Cel mai indicat este sa presarati sare in cafelele reci pentru ca ajuta la potentarea aromei.

Scortisoara

Daca obisnuiti sa beti cafeaua cu zahar si lapte, s-ar putea sa va placa sa faceti o schimbare si sa adaugati scortisoara in schimb. Inlocuind zaharul si laptele cu scortisoara, puteti sa scapati de cateva calorii cu fiecare ceasca bauta, plus ca renuntarea la zahar si inlcouirea lui cu scortisoara ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Unt

Care e faza cu untul in cafea? Dupa ce Dave Asprey a venit cu ideea de a adauga unt in cafea si a numit-o „Bulletproof Coffee”, adica „cafea anti-glont”. Reteta, daca ii putem spune asa, este inspirata din traditiile tibetanilor, care beau ceaiul traditional impreuna cu unt, pentru ca se pare ca untul adaugat in bautura de dimineata poate da un boost de energie si unele persoane prefera sa inlocuiasca astfel micul dejun.

Alcool

Desi probabil nu va doriti un shot de alcool in cafea la prima ora a diminetii, ideea de alcool in cafea nu ne este deloc straina. Cafeaua irlandeza (Irish Coffee) este o reteta clasica de cafea cu alcool pe care o gasim in toate meniurile cafenelelor, iar suedezii obisnuiesc sa adauge votca in cafea, numind-o called „kaffekask” sau „kaffegök” (reteta pe care unii o numesc Russian Coffee).

Extract de vanilie

Vanilia este un bun inlocuitor pentru zahar, pentru ca va indulceste cafeaua si ii da o aroma deosebita din numai cateva picaturi. Daca doriti un altfel de gust, acelasi efect il puteti obtine si cu esenta de migdale.

Inghetata si bezele

Daca vreti sa va transformati cafeaua intr-un mic desert, puteti adauga oricand o cupa de inghetata de vanilie sau cateva mici bezele in cana de cafea fierbinte. Acestea se vor topi si vor da cafelei un gust dulce ce va va aduce aminte de copilarie.

Ultimele articole