Ingrediente:
- 1 ou
- 1/2 ceasca de lapte degresat
- 1/2 ceasca de iaurt simplu, degresat
- 3 linguri de ulei vegetal
- 1/2 ceasca de ness
- 2 cesti de faina
- 1/2 ceasca de zahar
- 4 lingurite de praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1 ceasca si jumatate de afine inghetate sau proaspete
- 1 lingura de faina
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de migdale tocate
- 1/4 lingurita scortisoara pudra
Modalitate de preparare:
- Incalziti cuptorul la 400 ° (ultimul marcaj). Intr-un bol mare amestecati oul, laptele, iaurtul, uleiul si nessul.
- Intr-un alt bol amestecati cele 2 cesti de faina cu jumatate de ceasca de zahar, praful de copt si sarea. Adaugati treptat aceasta compozitie peste prima, amestecand pana cand devin omogene.
- Amestecati afinele cu o lingura de faina si puneti-le peste compozitie intr-o tava rotunda, unsa cu grasime, avand grija sa lasati cateva afine deasupra, pentru aspect.
- Amestecati 2 linguri de zahar cu migdalele tocate si scortisoara si presarati deasupra prajiturii,
- Coaceti compozitia la 400° pentru aproximativ 25-30 de minute, pana cand, daca verificati cu o furculita aluatul, aceasta iese curata. Prajitura se lasa apoi la racit cel putin 15 minute si poate fi servita.
Pofta buna!