Ati citit bine, pe langa bauturile noastre preferate si deserturile pe baza de cafea, exista de asemenea si retete de feluri principale ce folosesc ca ingredient-cheie cafeaua.
Astazi va propunem o reteta usoara de paste cu sos de cafea.
Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de masline
- 500 g ciuperci
- o ceapa mare normala, tocata
- 2 catei de usturoi, pisati
- 500 g fettucine
- 1 lingurita de cafea instant
- 1 ceasca de smantana grasa
- o ceasca de parmezan
- 1 ceasca de rosii tocate
- 1 ceasca de ardei rosii copti, scursi si taiati fasii
- 2 linguri de busuioc proaspat tocat
- sare si piper
Modalitate de preparare:
Ceapa, usturoiul si ciupercile se calesc putin in uleiul de masline, apoi se inabuse sub capac cam 10 minute, pana se caramelizeaza, amestecand ocazional.
Pastele se fierb cateva minute in apa sarata, conform instructiunilor de pe pachet si apoi se scurg bine de apa.
Cafeaua solubila se dizolva in smantana, se adauga parmezanul, amestecand constant, la foc potrivit , pana cand incepe sa devina omogena compozitia si sa faca mici bule de aer. Adaugati amestecul de ciuperci, rosiile si ardeii copti si mai lasati cateva minute pe foc, amestecand continuu. Adaugati busuiocul, sare si piper dupa gust.
Asezati pastele pe farfurie si deasupra adaugati aceasta compozitie ce contine cafea, apoi presarati parmezan ras si busuioc proaspat.
Pofta buna!