O cafea bună, cu spumă de lapte, la tine acasă? Nimic mai simplu! Ai nevoie doar de câteva tips-uri și, crede-ne, nu vei mai fi atras de cafenelele de cartier decât strict pentru socializare! Adesea, cea mai mare problemă pe care o întâmpinăm noi, pasionații de cafea, este prepararea spumei de deasupra clasicei cafele cu lapte, a aromatului cappuccino sau a oricărei băutură cu cofeină.
Însă, în ciuda gadgeturilor fancy din cafenele, procesul în sine este foarte simplu și îl poți face în trei pași, la tine acasă. Nu-ți trebuie aparat de espresso și nici vreun steamer special. Ai nevoie doar de un borcan cu capac, un cuptor cu microunde și o lingură!
1. Umple jumătate de borcan cu lapte, pune-i capacul și agită-l puternic timp de 30 de secunde.
2. Scoate capacul și bagă borcanul în cuptorul cu microundeși ține-l 30-45 de secunde (sau până când se încălzește bine). Acest lucru ajută la stabilizarea spumei.
3. Scoate borcanul, ține spuma cu o lingură și toarnă laptele cald în cafea (cât ai nevoie), apoi ia spuma cu lingura și pune-o deasupra cafelei tale.
Voilà! Spumă de cafea fără gadgeturi luxoase și costisitoare!