logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Arta prin cafea, by Fernando Mosca

Cafeaua ne poate inspira in multe feluri. In cazul artistului Fernando Mosca, care lucreaza in principal cu vopseluri, inspiratia a venit de la noul val de cafenele aparute ca ciupercile dupa ploaie in orasul in care locuieste – Sidney, Australia.

Nascut in Buenos Aires, Fernando Mosca a fost dintotdeauna in apropierea cafelei si in Sidney a inceput sa lucreze cu Sacred Grounds Organic Fairtrade, care i-a oferit materialele necesare primelor opere de arta: boabe de cafea pentru vopseaua lui faimoasa preparata pe baza de cafea, ou si tempera, precum si saci verzi folositi la depozitarea cafelei, pe care ii foloseste pe post de panza.

In ultimii cinci ani a adus in atentia publicului un alt fel de arta – conceptul de „pictura live cu cafea”, facand tot felul de parteneriate cu companiile producatoare de cafea pentru a isi putea crea operele de arta vibrante in locuri publice.

Fernando Mosca a declarat ca ideea i-a venit in 2009, cand industria cafelei a inceput sa se dezvolte considerabil in Sidney , unde cafenele care si-au dorit ca prin afacerile lor sa inspire publicul si astfel l-au contactat pentru a le decora localurile.

Ultimele articole