logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Black Ivory Coffee sau cafeaua „de elefant”

Black Ivory, insemnand „fildes negru”, este denumirea celei mai scumpe cafele din lume, produsa din boabele de cafea consumate de catre elefanti si colectate apoi din fecalele acestora.

Acest tip de cafea este produs exclusiv de catre Black Ivory Coffee Company Ltd din nordul Tailandei din boabe de cafea Arabica ingerate si digerate de elefanti, enzimele din sistemul digestiv al acestora dizolvand proteinele din cafea responsabile pentru aroma amaruie a acesteia. Boabele de cafea odata consumate de elefanti, trec prin sistemul digestiv al acestora in 15 pana la 70 de ore si apoi sunt defecate si culese de fermieri.

Black Ivory este descrisa ca fiind cafeaua cu cea mai fina aroma, fara amareala cafelei obisnuite si de aceea este cea mai scumpa cafea din lume, pretul unui kilogram ajungand pana la 1100 $. Din acest motiv, Black Ivory este considerata o delicatesa si se serveste numai in anumite hoteluri de lux, unde o ceasca din aceasta bautura costa 50 $.

Pretul cafelei Black Ivory este atat de ridicat deoarece este nevoie de 33 de kilograme din fructele arborelui de cafea pentru obtinerea unui singur kilogram de produs finit.

Black Ivory este produsa la Golden Triangle Asian Elephant Foundation, un adapost pentru elefantii ce au fost salvati din accidente si conditiile precare in care traiau in salbaticie, iar 8 % din profitul anual obtinut din vanzarea cafelei este donat fundatiei de catre Black Ivory Coffee Company pentru a acoperi costurile de ingrijire ale elefantilor.

 Elephant+Dung+Coffee+Produces+World+Most+Expensive+a2MeNHB1qRHl

Ultimele articole