logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Cafeaua fierbinte poate cauza cancer

cafea.ro 21.06

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu există dovezi clare asupra faptului că băutul de cafea cauzează cancer, dar în schimb, băuturile foarte fierbinți sunt cel mai probabil cancerigene.

Agenția Internatională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) catalogase cafeaua ca fiind posibil cancerigenă, dar s-a răzgândit. IARC a declarat miercuri că nu s-a dovedit acest lucru, dar alte cercetări științifice au arătat că dacă bem lichide foarte fierbinți –apa, cafea, ceai sau orice altă băutură-la o temperatură de aproximativ 65 grade Celsius, probabil va cauza cancer la esofag.

Anul trecut, Agenția Internatională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului din Lyon a declarat că după ce au efectuat mai mult de 1000 de cercetări științifice despre oameni și animale si rezultatul a fost următorul: consumul de carne procesată poate cauza cancer.

Deși inițial, IARC catalogase cafeaua ca fiind posibil cancerigenă (alături de cloroform, plumb și multe alte substanțe), nu s-au găsit dovezi concrete în acest sens.

Asociația Națională a Cafelei din S.U.A. a declarat că acest lucru este o veste minunată pentru cei care iubesc să bea cafea.

Ultimele articole