logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Cea mai mare colectie de capace de cafea

Luise Harpman, profesoara la Univeristatea Gallatin din New York, a facut o obsesie pentru capacele de cafea si are o colectie impresionanta.

Harpman considera ca refelcta un fel de miscare culturala colectiva a erei moderne in Statele Unite, in consumerismul „din mers”. Dar pasiunea ei adevarata este designul , iar capacele de la paharele de cafea , spune ea, sunt un exemplu perfect de „educatie vizuala”. In urmatorul clip, produs de NYU, Harpman ne spune:

„Deschideti ochii si priviti. Ficare lucru din jurul vostru este creat. Si cineva l-a creat. Chiar daca este ceva precum un capac de cafea, sau o agrafa de hartie sau ata dentara pe care o cumparati. Foarte multe dintre aceste obiecte merita atentie mai mare, intelegere a designului, a creatiei si a inteligentei puse in acele modele”

Harpman si Scott Specht, partenerul ei la firma de arhitectura Specht Harpman, sunt co-colectionarii uneia dintre cele mai mari colectii de capace din lume, pe care Harpman o pastreaza bine sub patul ei in cutii, asta atunci cand nu este expusa la Smithsonian Museum of American History.

Colectia cuprinde mai bine de 500 de modele de capace  si in clipul de mai jos, Harpman ne povesteste cate ceva despre obsesia ei pentru capace si de unde a pornit toata nebunia:

Ultimele articole