logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Cercetatorii au descoperit cafeaua cu efect de morfina!

Cercetatorii brazilieni sustin ca au identificat in cafea fragmente de proteine nedescoperite pana acum, ce au efecte sedative similare cu cele ale morfinei.

Fragmentele respective, denumite peptide opioide, au fost descoperite de cercetarorii de la Universitatea din Brazilia, precum si de departamentul de genetica si biotehnologie de la Embrapa. Intr-un anunt oficial facut luna aceasta, cercetatorii au declarat ca peptidele din cafea au efecte similare cu cele ale morfinei, cu alte cuvinte, au efecte analgezice si sedative. Cercetatorii sustin de asemenea ca aceste efecte ale cafelei dureaza mai mult decat cele create de mofina: „se diferentiaza pozitiv prin faptul ca efectele peptidelor opioide dureaza mai mult in experimentele facute pe soareci de laborator”.

Concluziile studiului au fost trase in urma cercetarilor derulate de catre Felipe Vinecky de la Universitatea din Brazilia pentru lucrarea sa de doctorat, care initial a experimentat combinand diferite gene ale cafelei, cu scopul imbunatatirii calitatii acesteia.

tumblr_ninwcmVUnl1tjpq75o1_500

Ultimele articole