logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Design ingenios: Market Lane a deschis un coffee bar in cel mai ciudat spatiu din Melbourne

 

collage Market Lane Coffee, unul dintre cei mai importanti retaileri de cafea din Melbourne, Australia, a deschis o cafenea din caramida si mortar inca din 2009 in centrul orasului, chiar langa Queen Victoria Market,  dar asta nu i-a oprit sa mai deschida un nou coffee shop, mai micut, intr-un coltisor din interiorul pietei, care gazduise vreme de peste 40 de ani o farmacie.

Ce este special la acest spatiu? Din cauza zonei pietonale foarte aglomerate din piata de alimente, spatiul este limitat si coltisorul unde odata se afla farmacia a reprezentat o provcare pentru designerul care a trebuit sa creeze un loc care sa incante ochii si sa atraga clienti, respectand arhitectura locala.

Asa ca Market Lane a apelat la talentata Sarah Trotter de la Hearth Studio, care a pastrat intacte toate materialele de constructie originale si a restaurat fatada coltisorului, punand faianta noua, alba, din placute mici, la interior, pentru a crea ideea de spatiu. Tot cu acest scop, au fost instalate lampi mari, cu lumina alba, ce se reflecta in blaturile de marmura de pe bar.

Spatiul fiind redus, s-a renuntat la traditionala separare a zonei unde se prepara cafeaua de zona in care stau clientii, iar pe centru a fost asezat un bar de tip insula, unde barmanii ranjesc si prepara cafeaua chiar langa clienti.

Credit foto: Armelle Habib, Hearth Studio

Ultimele articole