Presupunem ca cea mai buna Irish Coffee se gaseste fara indoiala in Irlanda! Desi aceasta bautura a devenit faimoasa in San Francisoi la Buena Vista Cafe in anii ’50, dupa ce o reteta a fost „importata” de catre editorul Chronicle Stanton Delaplane, totusi, reteta este intr-adevar o inventie a irlandezilor.
Asociatia National Standards din Irlanda a publicat in 1988 un tratat de sase pagini relativ la standardele la care trebuie facuta cafeaua irlandeza, cu scopul de a ajuta consumatorii sa identifice minusuri fie in calitatea sau cantitatea ingredientelor, fie in metoda de preparare a Irish Coffee, pentru ca aceasta sa nu aiba efecte neplacute. Tratatul scoate in evidenta standardele de calitate pentru ingredientele de baza: cafeaua, whiskeyul irlandez si frisca.
Ca un tribut, Festivalul Dublin Whiskey a lansat saptamana aceasta o competitie numita Best Irish Coffee la Muzeul Irlandez al Whiskeyului. Zece dintre cei mai experimentati barmani au mers in finala, iar castigatorul a fost Tom Stafford de la Vice Coffee Inc.