Faina din cafea a inceput sa fie produsa relativ recent si este considerata de multi ca fiind mai sanatoasa decat faina din grau, avand de doua ori mai multe proteine, necontinand gluten si oferind un boost de energie datorita cafeinei. Va fi faina traditionala inlocuita de faina din cafea in viitor?
Faina din cafea este obtinuta in urma uscarii pulpei boabelor de cafea si trecerea printr-un proces standard de morarit. Ea poate fi folosita la producerea pastelor si a produselor de panificatie, un restaurant din Seattle testand-o deja in gatirea acestora. Din cauza continutului de cofeina ridicat insa, momentan produsele gatite cu faina din cafea contin si alte ingrediente din cereale.
Faina produsa din pulpa boabelor de cafea are de doua ori mai multe proteine pe gram si de 5 ori mai multe fibre decat faina din cereale integrale. De asemenea, contine de trei ori mai mult fier decat spanacul si de doua ori mai mult potasiu decat bananele.
Producatorii fainei de cafea nu vor revolutiona doar lumea culinara, ci vor ajuta si cultivatorii de cafea de peste tot din lume, ajutandu-i sa comercializeze pulpa boabelor de cafea care in mod normal se arunca.
Faina de cafea este produsa momentan pe trei continente si cel mai probabil in 2015 va ajunge pe rafturile magazinelor din toata lumea.