Iubitorii de cafea știu să remarce calitatea. Simt autenticitatea aromei și se bucură de ea savurând-o în compania prietenilor. Pentru a spori plăcerea pentru cafea, v-am pregătit 25 de moduri în care să vă preparați o băutură de calitate, la voi acasă! Simplu și aromat!
Ca instrucțiuni de bază: prepară-ți o cafea simplă, din soiul preferat, apoi aromatizeaz-o în funcție de gustul pe care-l vrei, în funcție de rețeta aleasă. Însă, mai întâi de toate, cumpără lapte și frișcă pe cât de sănătoase posibil. Nu te arunca la primele „eco” pe care le vezi, așa cum nu te sfătuim să te aștepți la o cafea autentică, de calitate, la tonomatul din colț. Citește bine etichetele. Adevărații producători eco scriu etichetele scurt și concis. Evită alternativele din soia! De asemenea, evită zahărul. Poți folosi miere brută, muscovado, sucanat sau sirop de arțar pur.
După toate astea, urmează procesul de aromatizare și de îndulcire: adaugă cafelei tale jumătate de cană de spumă de lapte (1/2 lapte și 1/2 frișcă), apoi pune îndulcitorul și ingredientul specifice rețetei alese de mai jos. Spune-ne cum ți-a ieșit!
1) Mocha Java: 2 linguri de pudră de cacao, 4 linguri de zahar brun sau muscovado
2) Mexican Mocha: La fel ca Mocha Java, dar se adaugă 1 linguriță de scorțișoară
3) Nutella sau Chocolate Hazelnut: 4 tablete de Nutella, îndulcitorul este inutil
4) Gingerbread: 2 lingurite de melasă, 2 linguri de muscavodo sau zahăr brun, 1/2 linguriță de ghimbir, 1/2 linguriță de cuișoare și 1/2 linguriță de scorțișoară
5) Almond Toffee: 4 linguri de alegere zahăr, 1 linguriță de extract de migdale
6) Vanilla Latte: 2 lingurițe de extract de vanilie pură, 4 linguri de turbinado
7) Great White North Maple Java: 6 linguri de sirop de arțar pur
8) Mocha mint: 2 linguri de pudră de cacao, 1/2 linguriță de extract de mentă pură, 4 linguri de zahăr turbinado
9) Rulouri cu scorțișoară: 2 lingurițe de scorțișoară, 1 linguriță de extract de vanilie, 4 linguri de muscovado sau zahar brun, un strop de sare de mare.
10) Caramel Mockiatto: 6 linguri de muscovado sau zahar brun, un strop de sare, 1 lingură de cacao, 1/2 linguriță de extract de vanilie pură
11) Amaretto: 1 lingura extract de de migdale, 4 linguri turbinado sau zahăr alb
12) Cherry Amaretto: 1 lingura extract de migdale, 4 linguri de turbinado sau zahăr alb, 1/2 linguriță de extract de cireșe
13) Mocha White Chocolate: 1 cană de chips-uri de ciocolată albă, 1 linguriță de cacao – amestecați chips-urile cu din lapte cald (nu fierbinte), suficient pentru a le topi, apoi amestecă.
14) Mint White Chocolate: 1 cană de chips-uri de ciocolată albă, 1 linguriță de cacao – amestecați chips-urile cu din lapte cald (nu fierbinte), suficient pentru a le topi, apoi amestecă și adaugă 1 linguriță de extract de mentă pură
15) Black Forest: 2 linguri de cacao, 4 linguri de muscovado sau zahar brun, 1 linguriță de extract de cireșe
16) Chocolate Coconut Mocha: 2 linguri de cacao, 4 linguri de turbinado sau zahăr alb, 2 lingurițe de extract de nucă de cocos, sau folosiți lapte de cocos pentru jumatate din amestecul cu frișcă
17) Irish Cream: 2 linguri de cacao, 1 linguriță de extract de vanilie pură, 1/2 linguriță de extract de migdale, 2 linguri de cafea instant, 4 linguri de zahar turbinado
18) Lichior de ouă: 1 linguriță de extract de vanilie pură, 2 lingurițe de extract de rom, 1 linguriță de nucșoară
19) Pumpkin Pie Latte: NU ai nevoie de Starbucks! 3 linguri de piure de dovleac, 1 linguriță de condiment de placintă de dovleac, 1 linguriță scorțișoară, 4 linguri de muscovado sau zahar brun, 1 linguriță de extract de vanilie
20) Hazelnut: 1 linguriță de extract de alune de pădure, 1 linguriță de extract de vanilie pură, 4 linguri de turbinado sau zahăr alb
21) Crema Frangelico: 1 lingura de pudra de cacao, 1 linguriță de extract de alune, 1 linguriță de extract de vanilie pura, 4 linguri de muscovado sau zahar brun
22) Chai Latte: Fierbeți 3 pungi de ceai Chai în Creamer, se amestecă cu 4 linguri de muscovado sau zahar brun
23) Ciocolată de zmeură: 4 linguri jeleu de zmeură fără sâmburi, 2 linguri de pudră de cacao
24) Almond Joy: 2 linguri de cacao, 4 linguri de turbinado sau de zahăr alb, 1 linguriță extract de migdale, 2 lingurițe de extract de nucă de cocos sau înlocuiți jumătate din amestecul de lapte cu lapte de cocos
25) Salted Caramel: 6 linguri de muscovado sau zahar brun, un strop de sare.