Ingrediente:
- 100 g ciocolata neagra, cu cel putin 70 % cacao, topita
- 4 avocado coapte bine, decojite si fara sambure
- 1/4 cana lapte de cocos
- 1/4 cana pudra de cacao neindulcita
- 1/4 cana de miere
- 1 lingurita extract de vanilie
- un varf de sare
- 3 lingurite expresso sau ness
- frisca (optional)
Modalitate de preparare:
Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde si lasati deoparte sa se raceasca putin.
Intre timp, dati avocado prin blender, pana devin cremoase. Adaugati toate celelalte ingrediente, inclusiv ciocolata topita si amestecati bine aproximativ 2 minute, pana ce compozitia devine omogena. Gustati si mai adaugati oricare din ingredientele de mai sus, dupa gust. Este posibil sa simtiti nevoia de a adauga putin mai multa miere sau vanilie, intrucat acest mousse este pe baza de ciocolata neagra si poate fi destul de amarui.
Amestecul se pune in boluri mici pentru servit si se lasa la frigider timp de o ora. Pentru decor si pentru un gust mai usor, puteti adauga frisca deasupra, inainte de servire, iar pentru decor, presarati putin ness si cateva boabe de cafea deasupra.