logo site în format text 'totul despre cafea'
Patru motive solide să eviți Starbucks: boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Patru motive solide să eviți Starbucks

Starbucks-art

 Vrei cafea de calitate? Fii atent ce tip de cafea cumperi și.. prepară-ți-o acasă! Cu toții iubim să ne relaxăm într-o cafenea, savurând o cafea de calitate… însă cât de calitative sunt boabele din care ți se prepară cafeaua? Ei bine, greu găsești un loc în care să ai deplină încredere! Și, de multe ori, când spui cafea, prin minte îți trece Starbucks! Nu-i de mirare!

Fără îndoială, Starbucks este o regele cafelelor, care se mândrește cu cel mai mare lanț de cafenele din lume – cu mai exact 23.187 de magazine, în 64 de țări, și vânzări anuale de 14..9 miliarde de dolari! Cifre impresionant de mari și o logistică pe măsură, însă putem spune și să produsele lor sunt sănătoase? Ei bine, multe studii ne arată că, în ciuda aromei îmietoare a cafelei vândute, Starbucks nu este o opțiune sănătoasă! Iată și de ce:

1) Calitatea cafelei: boabe de cafea provin unele dintre culturile cele mai puternic stropite cu pesticide, anunță NaturalNews.com. Doar 1.1% din cafeau Starbucks este organică. Cât despre cafeaua decofeinizată, ea este preparată din boabe de cafea convenționale, împletite și ele cu pesticide. Ai început să te îngrozești? Stai că lucurile devin și mai rele..

Puțini băutori de cafea decofeinizată știu că majoritatea cafelei decofeinizate convențional este produsă prin înmuierea boabelor de cafea într-o supă toxică de solvenți, cum ar fi clorura de metilen (un agent cancerigen pentru corpul uman) sau acetat de etil? Ambele atacă sistemul nervos central și sunt considerate dăunătoare pentru rinichi și ficat!

Conform Asociației de Comerț Organic (OTA), cafea organică este decafeinizată într-un mod care nu încalcă standardele ecologice. Două metode sunt permise, conforme cu standardele ecologice federale: un proces APA SWISS – un proces de decafeinizare bazat exclusiv apa, sau un proces de dioxid de carbon non-toxic (CO2).

2) Lapte convențional: le Starbuck provine de la o crescătorie de vaci, cunoscută sub numele de CAFOs. De-a lungul vieții lor, aeste vaci sunt injectate masiv cu antibiotice și hrănite cu o dietă nesănătoasă, cu furaje modificate genetic, inclusiv: porumb, soia, lucernă și semințe de bumbac. De fapt, Starbucks este un susținător major al produselor lactate Big Dairy – una dintre cele mai mari ferme din lume. Conform Asociației Consumatorilor Organic (OCA), în 2011, Starbucks a folosit peste „93 de milioane de litri de lapte pe an, suficient pentru a umple 155 de bazine olimpice de inot, ca dimensiuni.” Desigur, până în prezent, cifrele de consum de lapte ale Starbucks au mai crescut.

În 2007, Asociația Consumatorilor Organici a reușit să oprească compania Starbucks să mai folosească hormonul rBGH (un hormon artificial injectat vacilor în scopul de a produce mai mult lapte) al Monsanto. Cu toate acestea, compania pare să fi transformat inteligent victoria OCA într-o campanie de publicitate în favoarea ei, precizând că „după oprirea folosirii laptelui cu conținut de hormon de creștere rBGH Monsanto, au introdus lapte fără organisme modificate genetic.”

3) Lapte de soia „organic”: Nu te lăsa păcălit de cuvântul „organic”. Cercetările indică faptul că singura soia sănătoasă, cu adevărat adecvată pentru consumul uman, este soia fermentată. Într-un articol intitulat: „Food Babe Investigates: Sabotaged at Starbucks” se atrage atenția asupra faptului că laptele de soia Starbucks conține un ingredient controversat numit caragenan, care pare să fie natural și inofensiv, deoarece este un derivat din alge marine. Cu toate acestea, numeroase studii arată că această substanță poate provoca inflamarea intestinelor, iar unele surse susțin că poate deveni cancerigenă după digerare.

4) Produse toxice coapte: junk food-urile scumpe vândute la Starbucks pot conține următoarele ingrediente discutabile privind sănătatea:

  • Făină rafinată, lipsită de nutrienți
  • Zaharuri derivate chimic
  • Gumă de celuloză, o pastă de lemn digerabilă
  • Uleiuri ieftine toxice, cum ar fi soia, rapiță și porumb
  • Azodicarbonamidei, interzis în mai multe țări – legat de astm
  • Propilenglicolul – un produs chimic pe bază de petrol, utilizat la antigel
  • Benzoat de sodiu – regăsit în preparatul loc cu lămâie

Notă: Atunci când benzoatul de sodiu se combină cu acidul ascorbic sau vitamina C, se transformă într-un agent cauzator de cancer, care distruge ADN-ul din celule. Înșelator, unele produse alimentare Starbucks încă conțin hormoni de creștere, raportați ca fiind cancerigeni, legați de cancerul de sân și de prostata, scrie NaturalNews.com.

Ultimele articole