Ingrediente:
Pentru blat:
- 2 oua
- 140 g zahar
- 160 g faina
- 250 ml lapte
- 250 ml linguri de ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 ceasca nuca tocata
- 1/2 lingurita vanilie pudra sau esenta
- un varf de sare
Pentru crema
- 200 g unt
- 160 g zahar pudra
- 5 lingurite ness
- 1/2 lingurita vanilie pudra sau esenta
- un varf de sare
Pentru glazura
- 50 g ciocolata
- 50 g unt
Modalitate de preparare:
Albusurile si sarea se bat cu mixerul pana devin spuma. Frecati galbenusurile cu uleiul si zaharul, pentru aproximativ 5 minute, adaugati laptele si amestecati pana cand compozitia devine omogena. Adaugati spupa de albus, amestecati in continuare si apoi adaugati faina, praful de copt si nuca tocata si amestecati pana la omogenizare. Asezati compozitia de blat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in prealabil si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Dupa coacere, lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l pe jumatate, in asa fel incat sa obtineti doua blaturi.
Pentru crema, amestecati untul, sarea, vanilia si zaharul cu mixerul, timp de 2 minute, apoi adaugati nessul si mixati in continuare, timp de 5 minute. Crema se pune intre cele doua blaturi si se lasa la frigider o jumatate de ora.
Glazura se prepara din ciocolata si unt, topite usor la bain-marie si amestecand continuu. Dupa topire, compozitia se lasa 15 minute sa se intareasca putin, apoi se adauga pe deasupra prajiturii si se lasa la frigider inca o jumatate de ora, inainte de a putea fi taiata.
Pofta buna!