Ingrediente:
– doua linguri de unt
– 3 mere mari decojite si curatate, taiate felii
Sosul de caramel:
– 1/2 ceasca de unt topit
– 1 ceasca zahar
– 2 oua
– 2 cesti de faina
– 2 lingurite praf de copt
– o ceasca de sirop de caramel
– 1/2 ceasca de cafea instant
Modalitate de preparare:
Incalziti cuptorul la 350°, sau marcajul 4. Topiti cele doua linguri de unt intr-un vas mare, pe aragaz si adaugati feliile de mar, lasandu-le sa se inabuse pentru aproximativ 5 minute. Luati de pe aragaz si lasati deoparte sa se raceasca complet (aproximativ 30 minute).
Intre timp, preparati sosul de caramel. Bateti untul cu mixerul pana devine cremos si adaugati zaharul treptat, amestecand bine. Adaugati apoi ouale, unul cate unul, avand grija sa bateti bine compozitia dupa adaugarea fiecarui ou, incorporandu-le pe rand in crema. Faceti un amestec din faina, praf de copt si sare si adaugati-le treptat peste crema, alternand cu laptele, in asa fel incat sa incepeti cu faina si sa terminati tot cu aceasta. Bateti compozitia cu mixerul la viteza redusa dupa adaugarea fiecarui ingredient. Adaugati vanilia si turnati compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina in prealabil. Puneti merele peste si adaugati siropul de caramel si cafeaua instant. Coaceti pentru aproximativ 45 de minute, avand grija sa acoperiti tava cu staniol, pentru a preveni maronirea ecesiva.
Dupa coacere si racire, serviti cu sos de caramel deasupra si presarati putin ness.
Pofta buna!