Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat:
• 150 g faina
• 5 oua
• 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
• 1 lingura cacao
• 8 linguri de apa
Pentru crema :
• 350 g zahar
• 200 g unt
• 100 ml lapte
• 1 lingura faina
• 2 lingurite nes
• 150 g nuci prajite si tocate
Mod de preparare:
Se face o crema din 4 galbenusuri frecate cu 150 g zahar tos, apoi se adauga 4 linguri de apa rece si un pliculet de praf de copt stins cu zeama de lamaie. Separat de aceasta compozitie se bat 4 albusuri cu 100 g zahar tos si 4 linguri de apa rece, la care se adauga faina si 1 lingura de cacao. Cele doua creme se amesteca apoi pana se omogenizeaza, dupa care compozitia se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptorul incins in prealabil, lasandu-se timp de o jumatate de ora.
Pentru crema se fierbe laptele cu o lingura de faina si un ou, se lasa la racit, dupa care se adauga peste o compozitie facuta din amestecarea untului cu faina si cu cele doua linguri de ness. La acestea se adauga 100 g nuci prajite si tocate si se lasa la frigider sa se raceasca.
Dupa ce blatul este copt si racit, se aseaza crema deasupra si se presara restul de 50 g de nuci.
Pofta buna!