Ingrediente:
• 100 ml espresso sau ness preparat din 100 ml de apa si 2 lingurite de ness
• 2 lingurite de lichior de cafea
• 4 piscoturi Savoiardi
• 2 albusuri
• 250 g mascarpone
• 2 lingurite de miere
• 1 lingurita pudra de cacao
Mod de preparare:
Se prepara nessul din 100 ml apa fierbinte si 2 lingurite de cafea instant, sau o ceasca de espresso, in care se adauga lichiorul de cafea si se lasa la racit.
Se rupe fiecare piscot Savioardi in patru bucatele mici, se pun in 4 pahare de cocktail (cate un piscot in cate un pahar), apoi se adauga compozitia de mai sus peste ele. Apasati usor cu o lingurita pentru a va asigura ca bucatelele de piscot sunt imuiate peste tot.
Cu un mixer bateti bine albusurile pana se fac spuma si lasati-le deoparte.
Amestecati mascarpone si mierea intr-un alt bol, dupa care adaugati usor, usor albusurile batute in prealabil. Crema aceasta se adauga in pahare peste piscoturi cu o lingura, pentru a va permite sa o decorati cu varf.
Paharele astfel aranjate se lasa la frigider cel putin 20 de minute, dupa care se presara pudra de cacao deasupra si sunt gata de servit.
Pofta buna!