logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Tiramisini

Ingrediente:
• 100 ml espresso sau ness preparat din 100 ml de apa si 2 lingurite de ness
• 2 lingurite de lichior de cafea
• 4 piscoturi Savoiardi
• 2 albusuri
• 250 g mascarpone
• 2 lingurite de miere
• 1 lingurita pudra de cacao

Mod de preparare:
Se prepara nessul din 100 ml apa fierbinte si 2 lingurite de cafea instant, sau o ceasca de espresso, in care se adauga lichiorul de cafea si se lasa la racit.
Se rupe fiecare piscot Savioardi in patru bucatele mici, se pun in 4 pahare de cocktail (cate un piscot in cate un pahar), apoi se adauga compozitia de mai sus peste ele. Apasati usor cu o lingurita pentru a va asigura ca bucatelele de piscot sunt imuiate peste tot.
Cu un mixer bateti bine albusurile pana se fac spuma si lasati-le deoparte.
Amestecati mascarpone si mierea intr-un alt bol, dupa care adaugati usor, usor albusurile batute in prealabil. Crema aceasta se adauga in pahare peste piscoturi cu o lingura, pentru a va permite sa o decorati cu varf.
Paharele astfel aranjate se lasa la frigider cel putin 20 de minute, dupa care se presara pudra de cacao deasupra si sunt gata de servit.

Pofta buna!

Ultimele articole