logo site în format text 'totul despre cafea'

Vacanță în Italia: 6 secrete ale cafelei italiene


Aromă, aspect și gust intens… sunt câteva dintre proprietățile cafelei italiene, care ne fac să iubim Italia și oamenii ei. Se știe că, în Italia, oamenii adoră cafeaua. Italienii știu să pregătească cafele delicioase și să se bucure de ea, în compania familiei, a prietenilorși chiar a unui turist dornic să îi cunoască cultura. Iată câteva secrete ale cafelei italiene, care te vor surprinde.

Află diferența cafelei italiene: Lungo și Latte

În italiană cuvântul „latte” înseamnă „lapte”. Dacă ceri un „latte”, chelnerul îți va aduce un pahar de lapte proaspăt. Dacă vrei cafea, ai grijă să ceri „caffe latte”. Caffe Latte este „lungo”, cu lapte adăugat. Cuvântul „lungo” înseamnă „lung”. Băutura este făcută din espresso, cu mai multă apă decât o preparăm noi. În cele din urmă, „ristretto”, adică „restricționat” – este un espresso cu mai puțină apă.

Laptele este pentru micul dejun

O ceașcă de cafea cu lapte este o modalitate excelentă de a-ți începe ziua. Folosește o spumă de lapte, dacă doriți. Unele dintre cele mai bune sunt Aeroccino și Nespresso. După-amiaza, în Italia, oamenii beau cafea simplă, fără lapte și zahăr. Dacă nu îți place cafeaua neîndulcită, încearcă colecția Nespresso Variations.

Fii atent

În partea de sud a Italiei s-ar putea să întâlnești italieni care stau ore întregi la o ceașcă de cafea. Nu toți fac asta, nu te agita. Cei mai mulți preferă să-și bea cafeaua în timp normal, cât stau la bar. Nu trebuie să urmezi această tradiție – respectă propriile reguli.

Importanța cremei/spumei

Un espresso bun ar trebui să aibă o cremă generoasă. Crema este stratul colorat în nuanța bronzului, care stă pe partea de sus a cafelei italiene. Fii atent la culoarea ei – cu cât este mai întunecată crema cefelei italiene, cu atât este mai intensă cafeaua. Dacă amesteci crema, vei intensifica aroma.

Nu bea, soarbe!

Cunoscătorii de vin lasă băutura „să respire” puțin înainte de a gusta – deschid sticla și lasă băutura să se aerizeze. Același lucru îl fac și iubitorii de cafea – introduc oxigenul în băutură pentru a permite cafelei italiene să elibereze toate aromele. Poți învăța să folosești o linguriță specială, cu un castron adânc. Dacă nu ai una la îndemnână, merge și o lingură normală.

Relaxare cu „Caffe coreto”

Chiar dacă ești mohorât sau binedispus, o ceașcă de cafea te va ajuta întotdeauna să capeți și mai multă energie și optimism. Încearcă o ceașcă de „caffe coreto” – un espresso cu ceva extra, cum ar fi grappa, brandy sau Sambuca. Acest tip de cafea este recomandată seara, când ești gata să te relaxezi după o zi grea la serviciu sau după o zi plină printre atracțiile turistice ale Italiei.

Ultimele articole